Kőnig István moderntánc, art-jazz tánctanár

Kőnig István

1998 táján - még gyermekként - találkoztam először a tánccal a Harmónia Tánciskolában. Ez adta meg számomra a versenytánc alapjait, és itt éltem meg először, milyen igazán zenére mozogni, csak hagyni hogy vigyen az ár. Pár év elteltével, hogy jobban menjen a versenytánc, elmentem jazz-balett órákra, és az élet úgy hozta, hogy ott is ragadtam. Úgy gondoltam ahhoz, hogy a mozgásom letisztultabbá és technikásabbá váljon, nincs más választásom, a táncok "öregapjához" kell fordulnom, a baletthoz, így ez a műfaj következett. Életem eddig tánccal töltött időszakában a legkatartikusabb mozgásélményt a moderntánc jelentette. Ez a műfaj a nagy kedvencem.

Tapasztalat

Tapasztalat

2015- (vendégművész)
INVERSEDANCE | Zoltan Fodor Company www.inversedance.com
Budapest Táncszínház www.budapestdancetheatre.hu
Traviáta - Verdi-Topolánszky-Fodor
Bartók Béla Táncszvit - Fodor Zoltán
Gyermek darabok: Vuk, Vackor Karácsonya

2013 - 2015 (táncművész )
Budapest Táncszínház www.budapestdancetheatre.hu
Bolero - Raza Hammadi (video)
Mur-mur - Raza Hammadi
Matiz - Robert North (Raza Hammadi)
Flabbergast - Gustavo Ramírez Sansano
Stravinsky isnpirációk - Zachàr Lorànd
Boundless - Juhász Péter (video)
Csokoládé - Földi Béla
Kislányom Anne Frank Naplója - Földi Béla (video)
Gyermek darabok: Holle Anyó, Pinokkió, 80 nap alatt a Föld körül, Diótörő

Végzettség

 • 2008 - 2011: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar - Mozgástudomány
 • 2011 - 2013: Elit Képzés (Földi Béla - Budapest Táncszínház)

Videó

Tánctanár értékelése

Hangulat: 92.54% - 28 votes
Tudásátadás: 92.34% - 28 votes
Segítőkészség: 91.82% - 28 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

Additional Info

 • Tánciskola: A12 Táncstúdió
 • Telefon: +36-20-805-5081
 • E-mail cím:
 • Városok: Budapest

8 detailed evaluations

 • Sz. Bálint posted by Sz. Bálint Thursday, 10 August 2017 17:04

  Az órák kemények, de jó a hangulat! Bírom Istit, és külön öröm, hogy végre találtam egy férfi modern tanárt, akinek a mozgása egyszerre lágy és férfias, ezért fiúknak is szeretettel ajánlom! ;)

  Report Link to the evaluation
 • Sz. K. posted by Sz. K. Tuesday, 08 August 2017 08:43

  Eddig sok helyet azért hagytam ott, mert egy idő után nem változtak a tréningek, így nem éreztem már lehetőséget, hogy igazán fejlődjek. Isti óráiban viszont nagyon szeretem, hogy mindig új elemekkel gazdagítja az alap mozgássort és egy változó tudásszintű csoport esetén is meg tudja oldani, hogy mindenki a saját szintje feletti lépcsőre lépjen. Az órák felszabadult hangulata is azt segíti, hogy nyugodtan magunkra tudjunk koncentrálni. Isti emellett nem csak mozdulatai révén, hanem szóban is olyan instrukciókat tud adni, amikkel jól rá lehet érezni a modern tánc esszenciájára.

  Report Link to the evaluation
 • D. Nóra posted by D. Nóra Monday, 07 August 2017 21:41

  Nem olyan régóta járok Istihez táncolni, de korábban elég sok tanárnál és táncórán megfordultam már, így bátran kijelenthetem, hogy sehol máshol nem találkoztam ilyen változatos tréninganyaggal, mint itt, a Weryusban. Eddig minden alkalommal volt valami új gyakorlat, valami apró változtatás egy korábbi gyakin, ami azért hasznos és élvezetes, mert így nem csak testünket, de szellemünket is tréningezhetjük másfél órában. Ami még óriási pozitívum, hogy tényleg mindenkire jut idő és figyelem, így a régi, sokszor rosszul beivódott dolgokat is könnyedén korrigálhatjuk. (A kurzust különösen ajánlanám hosszú végtagokkal megáldott táncostársaimnak, hiszen ezen az órán soha nem lesztek egyedül a problémátokkal.)

  Report Link to the evaluation
 • N.Á. posted by N.Á. Sunday, 06 August 2017 23:33

  Azt szeretem nagyon az órákban, hogy minden alkalommal úgy megyek haza onnan, hogy aznap is tanultam valamit, és de jó, hogy ott voltam. A táncórák vidám és jó hangulatban telnek, mindamellett, hogy összetettek a gyakorlatok, és a jelenlévőktől teljes koncentrációt és odafigyelést igényelnek. Mindezáltal az óra végére sokkal összeszedettebbé válok, elmúlik az ülőmunka okozta hátfájásom, elfelejtem a napi stresszt, szóval teljesen kikapcsol és feltölt. Az órákon mindenki megkapja képességeihez, egyéniségéhez, pillanatnyi állapotához passzoló figyelmet és ösztökélést ahhoz, hogy magához képest fejlődni tudjon.

  Report Link to the evaluation
 • N. Enikő posted by N. Enikő Sunday, 06 August 2017 23:17

  A Pre-Isti táncnebulós időszakom sajátja volt a vándorlás, többfajta kurzusok látogatása, mert a különböző mozdulatnyelvezetek sokasága adta meg a kellő löketet, és a motivációt a fejlődni akaráshoz. Az itt eltöltött első két hétben fogalmazódott meg bennem, hogy nem a mesterek és a különböző szemlélet száma mérvadó, hanem az, hogy megtaláltam azt a stílust, amelyiket megismerve a terem a második otthonommá vált. A Poszt-Isti időszak alatt tanultam meg a tendu-gyakikon kívül azt, hogy milyen, ha a mozdulatok egymásutániságának jelentőségét megértve könnyebben kommunikálunk a testünkkel, ezzel is elősegítve a technikai fejlődésünk. És hogy igenis van olyan, hogy egy hónapig minden különböző dinamikájú koreó jól esik.
  Ráadásul Isti jóvoltából egy abszolút hasznos, pontos, reális és kamatoztatható korrigálási stílussal ismerkedtem meg, ami akkor is az, ha először nem annak tűnik. Kudarcok akadnak, de cserébe elemi erővel hat megélni egy olyan órát, amelyiken úgy érzem, minden akadályt legyűrök. Legtöbbször az óráján töltött idő számomra önfeledt jókedvet, elégedettséget, illetve memóriatúlműködést okoz.

  Report Link to the evaluation
 • C.H. posted by C.H. Sunday, 06 August 2017 13:54

  Ezelőtt a mozgás, még ha örömet is okozott, teljes elmélyülést, kikapcsolást, felszabadulást csak nagyon ritkán. Itt viszont életemben először megtapasztalhattam, milyen az, amikor órára menni nem kötelesség, hanem a napod egyik legjobb része. Az órák kemények, mégis jó hangulatúak, gördülékenyek, sok technikai és anatómiai magyarázattal. Isti szakmai tudása már az első perctől biztosított róla, hogy itt olyan dolgokat sajátíthatok el kezdőként, amiket kevés más helyen. Azért szerettem meg különösen ezeket az órákat, mert a fizikai terhelésen és a látványos külső eredményeken túl agymunka, koncentráció és sok egyéb készség is kell hozzájuk. Az órák komplexitása miatt nem sajátítasz el mindent két óra után, viszont éppen ebben rejlik a titok: rengeteg kitartást tanulhatsz itt, illetve azt, hogy sosem valaki más aznapi teljesítményéhez hasonlítsd magad, hanem a saját tegnapi teljesítményedhez. Mindent összevetve tehát azért szeretek igazán ide járni, mert ez az óra nem csak a testet, a lelket is karban tartja.

  Report Link to the evaluation
 • T. A. posted by T. A. Sunday, 06 August 2017 12:56

  4 éve járok be, ez az első olyan mozgásforma, ami ilyen sokáig kitartott - és remélhetőleg még sokáig fog is.
  Az órák vidám hangulatban telnek, csak néha töri meg a fáradt sóhajokat a korbács csattogása. Sokat vigyorgunk, és ami a legjobb: teljesen kikapcsol. Mindig felszabadultabban indultam haza az óra végén, még olyankor is, amikor valamiért lehangoltan érkeztem. Tánc közben egyszerűen nincs idő szomorkodni, és nagyon hamar elmúlik a "jaj, csak el ne rontsam" érzés is.
  Kérdezni mindig lehet, vigyáznak az ízületeinkre, és még szép alakja is lesz az embernek. :)

  Report Link to the evaluation
 • Erdélyi Kata posted by Erdélyi Kata Sunday, 06 August 2017 12:51

  Az orak hangulata es szinvonala egybol megfogott. Isti szakmai tudasanak magas foka mindenben megmutatkozik: technikas es valtozatos trening, logikus magyarazatok, anatomiai ertelmezesek. Kreativitasa, zenei izlese es tehetsege egy egeszen egyedi mozgasvilagot eredmenyez. Folyamatos fejlodesi lehetoseg. Szamomra nagy perspektivat rejt a vele valo kozos munka.

  Report Link to the evaluation

Enter a new detailed evaluation

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?