Kozma Simon és Kozma-Zékány Tímea argentin tangó tánctanárok

Kozma Simon és Kozma-Zékány Tímea

Mesélhetnék arról, hogy mióta része a tánc az életemnek, hányféle versenyen nyertem milyen díjakat... de inkább a tangóról mesélek. A tangó nem csupán egy tánc. A tangó tulajdonképpen egy utazás önmagadba, önismeret fejlesztése, mélységek felfedezése, a nőiesség megélése, a férfiasság kiteljesedése. Kommunikáció a páron belül: férfiként hogyan tudod átadni a nőnek, hogy merre szeretnél elindulni. Nőként befogadás, önmagad átadása és feltétel nélküli bizalom a másikban. Folyamatos "beszélgetés", a férfi indítja a lépést, adja meg az irányt, a nő pedig eldönti, hogy elfogadja-e és miként reagál. Az igazi tangó kívülről nem mindig látványos, amit megélsz a táncon belül, az sokkal értékesebb ennél.

A tangó egy életstílus. Nem tanítunk koreográfiákat, begyakorolható fix szekvenciákat. Építőkockákat adunk, amelyből az adott pillanatban, a zene és a partnered által inspirálva megalkotod a saját táncodat. Így minden tánc egyedi és megismételhetetlen. Elkalauzolunk egy sajátságos világba, átadjuk az argentin kultúra egy szeletét, megismertetünk azzal a Buenos Aires-szel, amelyben kialakult és tért hódított a tangó.

Bevezetünk a budapesti tangós életbe, amely annál sokkal több, mint heti egyszer eljárni táncórára. Ez egy közösség, ahol együtt tanulunk, gyakorlunk, esténként borozgatunk, hétvégente utazgatunk, ismerünk meg olyan embereket, akiket már több éve rabul ejtett ez a műfaj. Egy közösség, ahol jól megfér egy társaságban az informatikus, hegedűkészítő, hr-es, ügyvéd, cégtulajdonos és cipőkészítő. Órákig tudunk levegővétel nélkül mesélni arról, miért jó ennek részese lenni. De inkább gyere el hozzánk és próbáld ki :)

 

Tánctanár értékelése

Hangulat: 87.47% - 42 votes
Tudásátadás: 88.8% - 41 votes
Segítőkészség: 88.24% - 41 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

Additional Info

3 detailed evaluations

 • Rita posted by Rita Wednesday, 01 March 2017 21:57

  2 hónapja élesztette fel bennem Timi és Simon az évek óta bennem bújkáló szerelmet az argentín tangó iránt egy hétvégi kezdő intenzív tanfolyam során. Azóta legszívesebben nem csinálnék mást, mint tangóznék és tangóznék és tangóznék... De egyelőre ezzel még várnom kell, mert az óra, praktika, majd milonga után alig állok a lábamon, leszakad a vállam és beszakad a hátam. :) :) De az intenzív fizikai érzetek mellett már kezdőként is intenzív érzelmeket él meg az ember. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz még ezután!? :) Már most köszönöm Timi & Simon!!! :)

  Report Link to the evaluation
 • Maitz Miklós posted by Maitz Miklós Wednesday, 01 March 2017 21:34

  Hát hol is kezdjem... A legjobb jelző talán a hiteles. Szenvedéllyel tangóznak, szenvedéllyel tanítanak és átéléssel mesélnek a tangó világában szerzett tapasztalataikról. Ha tangózni szeretnèl, vagy csak innál valamit, ugorj be a Barrio del Tango-ba! Unatkozni nem fogsz. És hidd el, elkezdesz tangózni!
  Amúgy jó a Gin Tonic náluk. Meg a Malbec.
  ...meg a tangó is.

  Report Link to the evaluation
 • Julien posted by Julien Wednesday, 01 March 2017 15:02

  Simon és Timi óráin kezdtem el a tangót. Tényleg igaz mindaz amit feljebb már tőlük olvashattatok.
  Ugyan az első pár lépést nehéz megtenni, itt Európában nem vagyunk szokva ehhez a közelséghez és odaadáshoz, nyitottsághoz, mégis úgy érzed, hogy nem akarod abbahagyni... Folyamatosan felkeltik valamivel az érdeklődést, mígnem ez az érdeklődés egy erős lánggá alakul át, egy szerelemmé amit a tangó iránt érzel.
  Nem rég kezdtem a dolgot, de már mentem Timiékke Belgrádba is táncolni, igazuk van, hogy ez egy együtt lélegző, növekvő közösség amiben akárki is vagy, jól érezheted magad. Levetkőzheted a kinti világ mindennapos nyomását és egy teljesen új, érzésekből és impulzusokból álló világba léphetsz át.
  Amióta tangozom sokkal magabiztosabb, függetlenebb... de ennek ellenére odaadóbb is lettem.
  Ha a Simonéknál kezded a tangót, nem tudsz rosszul járni! Csak menj, és kezdd el ;)

  Report Link to the evaluation

Enter a new detailed evaluation

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?