Pósz Márton és Köbli Gabriella boogie-woogie tánctanárok

Pósz Márton

Gimis koromban kezdtem el társastáncolni, és mindig az összes, alattam lévő szintre is bejártam. Két év versenyzés után az akkori "C" osztályig jutottam. Az egyik tánctanfolyamon ismerkedtem meg jövőbeli feleségemmel, akivel az Oktogonos nyári tánctáborban kipróbáltuk a boogie-woogie-t. Ennek idestova 15 éve. Boogieban már közösen versenyeztünk, majd öt év után elvégeztük a Testnevelési Főiskola sportoktatói képzését. Belekóstoltunk hát a tanításba, és egy új világ nyilt meg előttünk. A tanításban megtaláltam mindazt, ami hiányzott addig. Nagyon szeretek segíteni, tudást és örömöt átadni, és mellesleg táncolni! :) Még most, 10 év tanítás után is minden órát várok, előttük izgulok, menet közben felszabadulok, és az órák után boldog vagyok a sok mosolygós arc láttán. Gabit 2015-ben kértem fel, hogy legyen a tanársegédem - a feleségem a második lányukkal volt éppen megáldva. Egy év alatt pedig úgy beletanult a "szakmába", hogy egy gyenge pillanatábban további pár évre is vállalta a tánctanári szerepet mellettem. :)

Köbli Gabriella

Viszonylag későn - már felnőttként-, léptem először a táncparkettre. Miután alaposan megismerkedtem a társas - és versenytáncokkal, éreztem, hogy ennyi még nem elég, így tudásom egy kis salsával és musical tánccal fűszereztem. Eközben akadtam rá a legvidámabb táncra, amit addig valaha láttam: a nevető táncosok és az akrobatikus elemek látványával a boogie-woogie azonnal a szívembe lopta magát. 2006-ban iratkoztam be az első tanfolyamra, azóta kisebb megszakításokkal ugyan, de a boogie-woogie életem része maradt. Emellett betekintettem a west coast swing, a lindy-hop, az argentin tangó és a sevillanas világába.

Tapasztalom, hogy minél szélesebb az eszköztárunk, annál kreatívabb módon tudjuk a zenét kifejezni. A megfelelő erőnlét pedig a színvonalas tánc lételeme, ezért 5 éve rendszeresen járok jazztánc órákra, a fejlődésem folyamatos biztosítása érdekében. Az óráimon a tánc szeretetét, azaz a zene kifejezésének vágyát és élvezetét kívánom megmutatni, s azt a felszabadult boldogságot kihozni másokból, ami a parketten bennem van.

2015-ben kezdtem boogie-woogie-t tanítani segédtanárként Marcival. A lelkesedésünk azóta töretlen…

Tánctanár értékelése

Hangulat: 82.25% - 4 votes
Tudásátadás: 80% - 2 votes
Segítőkészség: 86.25% - 4 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

Additional Info

Enter a new detailed evaluation

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?