Teszkó Andrea west coast swing tánctanár

Teszkó Andrea

A tánc és a zene szeretete soha nem volt kérdéses számomra.

2011 novemberében kezdtem el West Coast Swinget oktatni. A remek zenéken és a számomra testhezálló stíluson túl a tánctechnikai tudás, ami miatt a West Coast Swing úttörő és kedvenc lett az életemben. Ez volt az első tánc, ahol a ’mit is kell csinálni’-n kívül a ’hogyan’-t és ’miért’-et is megtanultam. Ez a tudás, a korábban tanult táncokban is pozitív változást és sikerélményt hozott számomra. Ezeket az érzéseket és tapasztalatokat szeretném átadni tanítványaimnak, s hasonlóan kellemes élményekhez hozzásegíteni őket is a táncban.

A mozgás és a zene először középiskolás koromban, aerobic formájában kapcsolódott össze az életemben. 1998-ban költöztem Budapestre továbbtanulás miatt, ahol az edzőm jóvoltából belekóstolhattam az órára való felkészülés és az oktatás izgalmaiba is. 2000-ben Sportoktatói oklevelet szereztem, és 2001-2003 között főiskolai testnevelési óra keretében, valamint két kisebb fitness teremben aerobic órákat tartottam. A résztvevőktől kapott visszajelzések és az órákon tapasztalt sok pozitív energia egyre lelkesebbé tett a tanítás iránt.

Budapesten élve, végre már nem tudott elkerülni a táncos világ sem. Mint szerintem sokan, én is salsával kezdtem táncos életem, legrégebbi kedvenc filmem, a Dirty Dancing hatására :) 2004-ben kezdtem el az Oktogon Tánccentrumban kubai és L.A. salsát tanulni. A 4 év salsa mellett belekóstoltam a hastáncba, a latin társastáncokba, a lindy-hop-ba és 2008-ban a boogie-woogie-ba, Balásy Ádám és Jóri Rita óráin. 2009-ben Ádám és Rita stílusváltása és az életem alakulása együttesen sodort a west coast swing irányába. Először azért tetszett meg ez a tánc, mert stílusa számomra ötvözte az addig megismert táncok közül a két legkedvesebbet, a boogie-t és a salsát. 2010-től némi magánéleti extra inspiráció hatására mertem egyre komolyabban venni a West Coast Swing-et. Elkezdtem nemzetközi workshopokra járni (French Open, UK&European Championsihps, BudaFest, Swingcouver, Seattle Easter Swing, Warsaw Swing, Detonation, Hungarian Open, Baltic Swing,Bavarian Open, West in Lyon, …), és a rendszeres órákon kívül egyre többet gyakorolni.

A kezdeti oktatói formálódásom, s tanítási tematikám kialakulása után 2013-ban született meg a Swinghearts. A tanításban Tárkányi László lett a partnerem s 2016 februárja óta Pártos Andrea is erősíti a tanári csapatot. Bulijaink rendszeres DJ-jével, Szűcs Krisztiánnal, valamint táncoslábú barátokkal, lelkes tanítványokkal együtt igyekszünk építeni olyan közösséget, melyben mind fejlődünk, s jól érezzük magunkat. :)

Videók

Tánctanár értékelése

Hangulat: 88.16% - 13 votes
Tudásátadás: 89.85% - 13 votes
Segítőkészség: 88.85% - 13 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

Additional Info

 • Tánciskola: Swinghearts Tánciskola
 • Telefon (lány): +36-70-395-8211
 • E-mail cím:
 • Városok: Budapest

2 detailed evaluations

 • Zoli posted by Zoli Thursday, 27 April 2017 17:29

  Tárkányi Lacival pár éve ismerkedtem meg egy táncos lábú barátom által, Teszkó Andreával pár hónapja, amikor párommal lenéztünk az első West Coast Swing óránkra. Párommal olyan táncba szerettünk volna közösen belekóstolni, ami mozgalmas és sokféle zenére alkalmazható. Megvallom a kétballábammal kicsit bizonytalan voltam az első alkalom előtt, hogy tényleg akarom-e ezt az egészíti. Az első alkalom után tudtam, hogy jó helyen vagyok. Andi és Laci nem csak kiváló tanár, de humoruk, életenergiájuk és állandó derűjük mindig feldobja az órákat, így ha kicsit le is volnánk eresztve, ők tutira felpörgetnek! Mindemellett elképesztő türelem és segítőkészség jellemzi őket. Jó érzés látni, hogy már pár hét alatt heti egy táncóra után is fejlődünk.

  Report Link to the evaluation
 • Tamás Kriszti Tara posted by Tamás Kriszti Tara Thursday, 27 April 2017 12:47

  Andi és Laci remek tanárok. Mindig felkészültek és nagyon kedvesek. Extra energiát fordítanak arra is, hogy ne csak táncos környezetben ismerjük egymást a résztvevőkkel, hanem külön programokat is szerveznek, aktívan építik a közösségi életet. Az órák hangulata felszabadult. Mindketten segítőkészek és mindenkire figyelnek az órán.

  Report Link to the evaluation

Enter a new detailed evaluation

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?