Varsányi Gábor és Kácser Mónika salsa tánctanárok

Varsányi Gábor

2001-ben kezdtem el salsa tanfolyamra járni. Az akkor egyrészt legprofesszionálisabb, másrészt egyetlen salsa iskolába, ami akkor létezett. Azt nyújtották, amire szükségem volt, és sugározták a kubai életérzést. Késõbb a tánciskola tánccsapatának tagja lettem, ami végleg meggyõzött arról, hogy a tehétségnél sokkal fontosabb az érdeklõdés. Hogy ki miben meddig jut az kizárólag attól függ, hogy mennyire akarja. Akkor még egyébként magyar voltam, kicsit sem kubai :) A salsa tanulás elõtt egy ideig társas táncot tanultam - de azt inkább hagyjuk! Mindössze azért említem meg, mert úgy érzem a társas tánc is hozzájárul a fiúkban az elõítélethez, amiért azt gondolják, hogy a tánc az nem egy férfias dolog.

Szerintem fontos a táncban, hogy az ember önmaga lehessen, nekem ezt a salsa adta meg. És olyan sokrétû, hogy mindenki megtalálhatja bene az érdeklõdését. A ruedákat is nagyon élveztem, mint bármilyen csapatjátékot, a rueda nekem egy újabb érv volt, ami a salsa mellett kötelezett el és a salsa tanulásnak is egy nagyon fontos eszköze.

2006-ban kezdtem el tanítani. Mindig vonzott a tanítás maga is, tanári végzettséggel is rendelkezem, és így még ezt a vágyamat is sikerült kielégítenem. Ekkor fedeztem fel Niñot is, aki a rumba minél mélyebb megismerésére támadt csillapíthatatlan vágyamnak, fantasztikus és egyedi tudásával és stílusával hihetetlen boldogságot hozott. Ráadásul akkor még egy kerületben is laktunk, az élethez szerencse is kell :) A reggaetónt is õ szerettette meg velem. Egyébként minden kubainak és nem kubainak köszönöm, a segítségét, aki segítette a tánctudásom fejlõdését, motivált, vagy közelebb vitt az általam legértékesebbnek tartott kultúrához, a kubai táncokhoz és zenéhez, de Niñonak különösen köszönöm, mert õ valami olyat adott, amirõl azt gondolom, hogy Magyarországon pótolhatatlan. A timba iránti egyre intenzívebb érdeklõdésem is 2006-ban kezdett meghatározóvá válni. Az egyik meghatározó élményem az amsterdami Cubamemucho, ahol megváltozott valami a salsával kapcsolatban. Ez a változás 2008-tól kezdve iskolánk nevében is kifejezésre került. Szerintem a salsa annyit ér timba nélkül, mint az élet humor nélkül. Nélküle is élvezetes, de összehasonlíthatatlanul jobb vele.

Azért is szerencse, hogy kiderült, hogy timbero vagyok, mert amikor születtem, még timba sem volt :) A timba ritmusait a rumba elemivel interpretálom legszívesebben azt is mondhatnám, hogy guaguanco timbero vagyok. Egy jó timba szám lehetõséget ad, hogy egy számon belül táncoljunk son-t, reggaetón-t, rumbát, afrot is, vagy akár break-et vagy hiphop-ot attól függõen milyen az adott timba és milyenek vagyunk mi. Nem tudok még egy táncot, amiben ennyi szabadság lenne. A rumbás timbákat kedvelem a legjobban, sokkal inkább, mint például a sontonokat, timbatonokat.

A fejlõdés rendkívüli élvezetet okoz, ezért igyekszem szinte az összes lehetõséget megragadni, ahol tovább gyarapíthatom a tudásom. Boldog vagyok, hogy salsázni kezdtem és szeretném minél több emberrel ezt a boldogságot megosztani. És persze örülök a csajoknak, akikhez a salsán keresztül sikerült közel kerülnöm, valószínüleg máshogy nem is ment volna

Kácser Mónika

Kiskoromtól kezdve szeretem a zenét és a táncot. 17 évesen kezdtem el táncot tanulni, amikor rászántam magam egy latin kezdõ tánctanfolyamra. Ez akkoriban nagyon tetszett, hiszen gyermekként versenytáncos szerettem volna lenni. A középiskola és a latin tánc után, 2005 szeptemberében beiratkoztam egy salsa kezdõ tanfolyamra, ahol fél évet töltöttem. Kis szünet után 2006 szeptemberében újra kezdtem a salsát a Salsa Con Timba tánciskolában. Itt rengeteget tanultam és tanulok a mai napig is. Külföldi tanáraim közül kiemelném Madeline Rodriguezt, akitõl elsajátíthattam a nõi mozgásokat is.A tánciskolában eltöltött idõ alatt gyorsan szenvedélyemmé vált a tánc, nincs olyan nap, hogy ne táncolnék, vagy gyakorolnék órákon át, nem tudom elképzelni az életemet salsa és tánc nélkül. 2008 augusztusa óta tantok, és nagyon élvezem.

 

Tánctanár értékelése

Hangulat: 90.79% - 18 votes
Tudásátadás: 89.5% - 18 votes
Segítőkészség: 87.99% - 18 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

Additional Info

  • Tánciskola: Salsa con Timba
  • Telefon (fiú): ^36-30-436-1954
  • E-mail cím (fiú):
  • E-mail cím (lány):
  • Városok: Budapest

1 detailed evaluation

Enter a new detailed evaluation

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?