Balogh András és Bakaity Dóra argentin tangó tánctanárok

Balogh András

Kereskedelmet és közgazdaságot hallgattam Rómában, azóta az üzleti életben tevékenykedem.

Mindenféle táncos előképzettség nélkül vágtam bele az argentin tangóba Bánhidi Petra és Josip Bartulovic vezetésével 2011-ben, érdekes módon az akkor népszerű nuevo tangó zene hatására (Gotan, Bajofondo, Otros Aires). Eleinte a tangó 'csak' egy tánc volt, figyelmemet teljesen lekötötte a lépések tanulása, a folyamatos figyelem az improvizáció megalkotására. Csak lassan szippantott be, később mélyültem csak el a zenében, a partneremmel történő finom kommunikáció kialakításában. Ennek a jelentőségét viszont felismertem, és tudatosan kezdtem el fejleszteni magam, megfordulva csaknem mindegyik hazai tanár párosnál, eljárva párhuzamosan is a legkülönbözőbb óratípusokra, reguláris és intenzív tanfolyamokra, hétvégékre, workshopokra, táborokba, fesztiválokra, technika- és zeneiségórákra, stb.

A célom az, hogy megismertessem, megszerettessem és megtanítsam nektek ezt a csodálatos táncot anélkül, hogy befolyásolnám az egyéni stílusotokat, vagy a táncban érvényesülő karaktereteket, legyen az melankolikus, dinamikus vagy éppen játékos, és hogy ennek a táncnak a birtokában a világ bármelyik milongáján szívesen táncoljatok.

Bakaity Dóra

15 éves versenytáncos tapasztalattal rendelkező profi táncos vagyok. Mostanában a tanításra fektetek több időt és energiát.  és fél évet éltem Londonban, ahol új tánc-típusokat sajátítottam el és tanítottam. Most itthon szeretném kamatoztatni tudásom és a hazámban szeretném tanítani mindazt, amit kint megtanultam.

Táncoktatás

2010-2012. DanceMyWay - London
Tanár, táncosCsoportok és magánórák oktatásaKoreográfia építéseSmink és kosztüm készítéseFellépések Brazil szambával, Latin jazz-el és páros tánccal nagyközönség előtt

2012. nyár - Londoni Olimpia 2012 Nyitó Ünnepség
TáncosFellépés a londoni olimpia nyitóünnepségen, mint Lindy-Hop táncosSegítettem a koreográfia elsajátításában másoknak

2009-2010 Arthur Murray - London
Koreográfus, tanár, táncos10-20 tanulót tanítani: kezdőktől a haladókig minden korosztálybanTanulókat versenyekre és showcase-ekre felkészíteni, elkísérni Európa szerteKoreográfia készítése profi show-k fellépések csoportosan és egyénileg

1995-2008 Studio2000 - Magyarország TáncosVersenytánc 14 éves koromtól, "A" kategóriáig

Tanulmányaim

2004-2008 Szegedi Tudományegyetem - Juhász Gyula Tanárképző Főiskola - Testnevelés-Rekreáció Szak

Egyéb táncok

Standard és latin táncok (Angol és bécsi keringő, Tangó, Quickstep, Foxtrot, Rumba, Cha Cha, Paso Double, Jive, Samba, Bachata, Salsa, Merengue, Bolero)Egyéb táncok (Argentín tangó, Brazil samba, West Cost Swing/Lindy Hop)Zumba oktató (3 éve)

Tánctanár értékelése

Hangulat: 40% - 5 votes
Tudásátadás: 24.2% - 5 votes
Segítőkészség: 40.8% - 5 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Oktogon Tánc Centrum
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?