Barabás Béla és Hudry Kata argentin tangó tánctanárok

Hisszük, hogy minden esszenciája a kapcsolat és a kommunikáció önmagunkkal, a partnerünkkel, a társainkkal és nem utolsó sorban a minket körülvevő elemekkel. Ezeknek mélysége és az erről alkotott tudatos és tudattalan hozzáállásunk határozza meg a létünket éppúgy az életben, ahogy a táncban is. Ebben a mozgásformában tisztán jelenik meg a Férfi és a Nő, mind a kettőnek adott szerepe van: vezetés és követés. A tangó sajátosságai közé tartozik az erős improvizációs alap, melynek köszönhetően nem koreografált lépésekkel dolgozunk, így a memorizálást aktív, pusztán a testek közötti szüntelen interakcióval helyettesítjük.

Az, hogy számodra a tangó mivé válik csak rajtad múlik... Számunkra sokkal több mint egy tánc:  tiszta és felelmelő út sajátmagunk megismerése felé is.

Barabás Béla

Hihetetlen kreativitása és széleslátása nem véletlen. Fiatal korában vívással és küzdősportokkal foglalkozott, ahol -sok más mellett- a koncentrációs képességét fejleszthette. Később a kosárlabdában és az öttusában is kipróbálta magát, ahol csapatjátékosként bonatkozhatott ki. Bevallása szerint sosem készült táncosnak, mégis úgy hiszi ez a legtisztább és legvalódibb önkifejezési forma, amiben mindenki saját magát adhatja - kemény munka, kitartás és alázat árán. 10 éve tanít argentin tangót és szinte minden ma élő argentin és külföldi mestertől tanult, akiket a tangóvilág számontart. Legnagyobb hatással mégis Jorge Bosicovich és Ecsedy Áron voltak rá, akik kitartásra, a tánc megértésére és önmaga kifejezésére, megismerésére tanították.

Az évek során kialakította egyéni stílusát - utánozhatatlan zeneiség és kreativitás jellemzi. A parketten mindennél fontosabbnak tartja a kapcsolatot, a figyelő és értő kommunikációt vezető és követő között. A zene szeretetére és megismerésére, a partnerek egyenrangúságának felismerésére “neveli” tanítványait is. Saját argentin tangó iskoláját 2009-ben nyitotta meg.

Hudry Kata

Kisgyermek kora óta foglalkozik különböző táncstílusokkal, így nem véletlen, hogy önátadása, alkalmazkodóképessége és elhivatottsága jelenlegi táncos életének is szerves részét képezi. Már tinédzserként komoly táncos alapokkal rendelkezett: több mint 14 éven át koptatta a ritmikus gimnasztika szőnyegét, 10 éven át versenytáncolt, majd színpadi- és háttértáncosként is fellépett. Mindezek mellett színészi ambícióit félretéve, végül mester diplomát szerzett filozófia szakon a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Innen eredeztethető néha meglepő idealizmusa és érzékenysége is, melyek fontos elemi részét képezik ma is a tánchoz való viszonyulásának.

Az argentin tangó szele 2014-ben érte utol, majd 2015-től először Béla tanítványaként, asszisztenseként, immáron partnereként működik közre a tánciskola életében. Legfontosabb alapelveként a tudati és testi mechanizmusok egymásra hatásának jelentősségét, az önkifejezés szabadságat, az önátadás fontosságát és az egyensúlyra törekvést igyekszik átadni a tanítványainak.

Videó

Tánctanár értékelése

Hangulat: 88.95% - 18 votes
Tudásátadás: 90.06% - 15 votes
Segítőkészség: 80.07% - 19 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

1 szöveges értékelés

  • Hanol Zsanett Írta: Hanol Zsanett csütörtök, 18 július 2019 00:57

    A tangóval évekkel korábban egy kültéri eseményen találkoztam. Gyönyörű volt, ahogy a forró nyár esti szél simogatta a táncolókat, akik a zenén kívül mindent elfeledve ölelték egymást. Azóta sem felejtettem el az emlékét és a vágyat, hogy egyszer én is szeretnék így táncolni.
    Kata és Béla tánca megtestesített mindent, amit nekem ez az érzés jelentett. A táncuk alatti kommunikációt és együttműködést figyelve rádöbbentem, hogy miért is ragad magával az ő kapcsolódásuk. Nem lépéssorokat tanítanak, hanem érezni. Megérezni, átadni, befogadni és kifejezni. Az órák jó hangulatúak és sokszínűek. Béla huncut kreativitással segít a vezetőknek közelíteni a saját középpontjuk felé, rámutatva a bennük rejlő teremtő erőre; Kata pedig a nagybetűs nőként segíti a követőket a blokkjaik feloldásában, fantasztikus energiáival nyújt támogatást a magabiztos önkifejezés felé vezető úton. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné a tangó esszenciáját magába szippantani egy családias és elfogadó környezetben, ahol minden tudást és támogatást megkap a céljai eléréséhez.

    Jelentés Az értékelésre mutató hivatkozás

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?