Gáspár László és Pálffy-Balogh Márta argentin tangó tánctanárok

Márta és László - a Senior Tangó Klub keretein belül - kifejezetten az idősebb korosztály részére indít argentin tangó tánctanfolyamokat.

Pálffy-Balogh Márta

Nekem a tangó tükör... Mindent megmutat, érzéseket, hangulatokat.
Szól az egymásra hangolódásról, az elvárások helyett a várakozásról, a megfelelési kényszerek elengedéséről, a női-férfi szerepek helyre kerüléséről.
Miután improvizáció az egész tánc, ezért csak akkor működik, ha a partnerrel tökéletesen egymásra vagyunk hangolódva. Anélkül egyszerűen nem lehet lépni. A férfi nem vezeti a nőt, hanem teszi a saját dolgát - persze, ha bízik magában - és ekkor, csakis ekkor tudja a nő követni. És mert akarja. Különben suta botladozás az egész. Vagy rángatás. Mindkét fél teszi a saját dolgát és ebből születik a közös alkotás, a közös tangó. Fantasztikus egymás zenéjét hallani, együtt lélegezni, kapcsolódni. És ez mindenkivel más és más, zenétől, pillanattól, lelkiállapottól és persze partnertől függő. A legfontosabb nekem benne, hogy abban a pár percben teljes valómmal a partnerre hangolódom és megszűnik minden más.
A seniortangóval régi vágyam teljesül. Csodás látni, hogy érkeznek meg az órára és egy órával később szinte megfiatalodva, sugározva, mosolyogva mennek haza és alig várják, hogy jöjjön a következő óra.

Gáspár László

A tangó: kapcsolat. Kapcsolat a partnerrel. Kapcsolat a zenével. Kapcsolat önmagunkkal. Mindhárom kapcsolat alapja az odafigyelés.
A tangó út. Egyszerre megyünk rajta egyedül és együtt. Egyedül saját magunkkal, együtt a partnerrel valamint együtt a tangós közösséggel. Nekem ez a tangó.
17 éve tangózom. Életem részévé vált. 5 éve tanítok rendszeresen. Nagyon nagy öröm, amikor látom, hogy valaki ugyanazt érzi, amit én is átélek a tangó által. Remélem, ezt az érzést minél több embernek adhatom át

Videók

Tánctanár értékelése

Hangulat: 76.91% - 12 votes
Tudásátadás: 66.55% - 11 votes
Segítőkészség: 88.4% - 10 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

 • Tánciskola: BudaiTangó Club
 • Telefon (fiú): +36-30-300-4303
 • Telefon (lány): +36-30-240-9822
 • E-mail cím:
 • Városok: Budapest

2 szöveges értékelés

 • Fekete Gáborné Írta: Fekete Gáborné vasárnap, 09 október 2016 17:56

  Bucsi Márta és Gáspár László a Senior-tangó csoportok általam kiválónak tartott felkészítő párosa. Megalapozott tudással - kellő gyakorlattal - igen jó hangulatú órákat vezetnek. Szívesen ajánlom kortársaimnak - meg is tettem - mert igen kellemes érzés óráikon a jelenlét: biztatásuk, hangulatuk, emberi magatartásuk megerősít bennünket a tánctanulás -argentin tangó - fontosságában.

  Jelentés Az értékelésre mutató hivatkozás
 • Kelessy Attila Írta: Kelessy Attila szombat, 08 október 2016 15:05

  Nekem, tetszik a stílusuk ahogy tanítják. Különösen a Lacinak az a megjegyzése, hogy nem a lépések hibátlanul való kivitelezése a fontos, hanem az együtt létezés, az összhang a partnerek között.

  Jelentés Az értékelésre mutató hivatkozás

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?