Josip Bartulovic argentin tangó tánctanár

Bartulovic Josip

Kavadarciban, Makedoniaban születtem. Belgrádban éltem, tanultam, és az ottani Műszaki Főiskolán szereztem Gépészmérnöki diplomát. 1991-óta élek Magyarországon-Budapesten. Középiskolásként szerettem bele a TÁNC-ba, latin-amerikai és standard táncokat tanultam. 1997-óta táncolok az Interoperett műsoraiban, megtanultam a jellegzetesen magyar táncokat is. Ugyanebben az évben részt vettem egy Budapesten rendezett, nemzetközi tánctalálkozón, és itt ismertetem meg az argentin Tangó lépéseivel. Ettől kezdve a TANGÓ AZ ÉLETEM! "TANGO DE MI VIDA" 1999-től kezdődően több éven át közösen léptem fel a Che Tangó nevű zenekarral argentin tangó táncosként. Későbbi pályafutásom során, még sok remek magyar és külföldi tangó zenekarral készittünk közös produkciókat ( Escualo, Piazzola Ensemble, Tango Harmony, Tango Experimento, Beltango, Color Tango... ) Argentínában több ízben (2001; 2002; 2006; 2007; 2008;) részt vettem többek között a C.I.T.A. ( Congreso Internacional de Tango Argentino ) alkalmából szervezett sínvonalas szemináriumokon, ahol sok vílághírű mestertől tanulhattam! Azóta is időnként elutazok a tangó szülővárosába, Buenos Aires-be hogy a legjobb argentin tangó mesterektől tanulhassak tánctudásom tökéletesítése és valamennyi tangó sztílus elsajátítása érdekében ( Candombe, Canyengue, Milonga, Tango Vals, Tango Salon, Tango Escenario-Színpadi Tangó... ) Pályafutásom szempontjából meghatározó élmény és tapasztalat volt, hogy egy teljes évet taníthattam Buenos Aires-ben nagy nevű mesterekkel valamint számos híres és tradicionális Milonga helyszínen léptem fel mint például Sunderland, La Baldosa, Porteno y Bailarin! 2001. IDO Vílágkupa - 5. helyezett;
2002. IDO Európa Bajnokság - 2. helyezett;
2002. IDO Vílágbajnoksága - 2. helyezett;

 

Kezdő tangó versenyzőként nagyon örültem ezeknek az eredményeknek, de az igazi megmérettetés 2003-ban, Buenos Aires-ben következett.
2003. Elsö Argentin Tango Vílágbajnokság Buenos Aires-ben - 4. helyezett
Az itt szervezett vílágbajnokságon 180, zömében argentin pár indult, 30 argentin bíró pontozott, akik a vílág élvonalbeli argentin tangó mesterei, táncosai, koreográfusai. ( Az IDO versenyen nem vesznek részt argentin tánc párok és bírók ) Ez volt az Első Argentín Tangó Vílágbajnokság Buenos Aires-ben ahol is Szinpadi Tangó kategoriaban, három argentin pár követve, a 4. helyezést értük el Kulik Johannaval!
Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen magyar, sőt erópai pár sem!
Éveken át rendszeresen felléptünk különböző színházakban és rendezvényeken ( OPERA, OPERETT SZÍNHÁZ, THÁLIA SZÍNHÁZ, PESTI VÍGADÓ, MOULIN ROUGE, BELVÁROSI SZÍNHÁZ, MERLIN SZÍNHÁZ, MŰVÉSZETEK PALOTÁJA, és máig rendszeres műsorral szereplünk a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ repertoárjában! A Magyar Művelődési Intézet társastánc, versenytánc csoportvezető tanfolyamán társastánc, versenytánc, jazztánc, divattánc és történelmi táncok oktatására szereztem képesítést.

Diplomák és díjak

  • 2001; 2002; 2006; 2007; 2008 COSMOTANGO - Buenos Aires
  • 2001. Díszoklevél - divattáncos, koreográfus
  • 2001. és 2002. Érdemes Sporttáncos kitüntetés
  • 2003. El V. Festival Buenos Aires Tango y la Asociasión de Maestros, Bailarines y Coreografos de Tango Argentino certifican que la pareja integrada pa Josip Bartulovic y Johanna Kulik resultaron "Finalastas" del I. Campeonato Mundial de Baile de Tango categoria: Tango Escenario
  • 2003. EuroPas Magyar Táncdíj (szakmai kitüntetés
  • 2008. I MASTER para MAESTROS de TANG

Tánctanár értékelése

Hangulat: 64.75% - 8 votes
Tudásátadás: 84.54% - 19 votes
Segítőkészség: 56.87% - 8 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Oktogon Tánc Centrum
  • Telefon: +36-20-549-7848
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?