Bakó Gábor jazztánc tánctanár

Táncos, koreográfus, pedagógus.

Budapesten, 1968-ban született. Szakmai tanulmányait Jeszenszky Endre magániskolájában kezdte, majd több neves – főként külföldi jazz tánc – tanárnál tanult. 1986-ban lett a Rock Színház tagja, vezető szólistája.

Kiváló adottságú, sokoldalú táncművész, aki elsősorban az energikusságot és a robbanékonyságot kívánó szerepeket formálja meg hitelesen, bár alkatához a lírai feladatok is közel állnak.

Gábor táncóráin a fizikai és szellemi terhelés harmóniájára törekszik, az órák felépítése a klasszikus balett tréning metodikájára alapszik. Hangulatos és egyben dinamikus zenékre dolgozik. Bakó Gábor 18 éves tanári tapasztalattal rendelkezik, a nála végzett növendékek a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, a Győri Balett tagjaivá váltak. Bakó Gábor 1986-ban jeles szóló táncosként vált közismertté a Rock Színház tagjaként, ahol 1996-ig olyan klasszikus musicalek felújításában vett részt táncosként és koreográfusként, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Nyomorultak, Légy jó mindhalálig, Macskák, Sztárcsinálók, Miss Saigon, Dorian Gray. 1990-1992 között a Magyar Állami Operaház tagja volt, majd 1993-tól több éven keresztül a Debreceni Csokonai Színházban balett igazgatói pozíciót töltött be. 1990 óta számos táncelőadás, valamint zenés színházi produkció sikeréhez járult hozzá, mint tehetséges táncos és szakképzett koreográfus.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 90.21% - 14 votes
Tudásátadás: 93.65% - 18 votes
Segítőkészség: 84.92% - 14 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Savoy Garden Táncstúdió
  • Városok: Budapest

1 szöveges értékelés

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?