Indul "Az év legjobb tánctanára" választás

Manapság már lehet szállást, orvost, sőt takarítót is értékelni. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a legjobb tánctanárok megtalálása legalább ilyen fontos. Ezért jött létre az oldal. A Táncválasztó oldalain az internet közössége három szempont alapján értékelheti a Tánctanárokat: az óra hangulata, a tánctudás átadásának képessége, valamint az órán vagy akár órán kívül tanúsított segítőkészség.

Ki lesz a legjobb tánctanár?

A legjobb tánctanár 2016Röviden: akinek a tanítványai a legjobb értékeléseket adják a tancvalaszto.hu honlapon.

Kicsit hosszabban: Egy tánctanár végső értékelését a három szempont - szavatok száma alapján - súlyozott átlaga határozza meg. A végső kiválasztásban az a tanár vehet részt, akinek legalább 50 (csillagos) értékelése (összes dimenzió együttesen), és legalább három szöveges értékelése van. Amennyiben egy táncstíluson belül legalább 3 tanár kvalifikálja magát, az adott táncstílusban is hirdetünk győztest (pl: Az év legjobb salsa tanára 2016).

Természetesen nincs tökéletes módszer a legjobb tánctanár kiválasztására, az internetes értékeléseknél a mozgósítás is nagyon sokat számít. Egy viszont biztos: minél szélesebb réteghez eljut ez a felhívás, annál objektívebb eredmények születnek. Ha teheted oszd meg ezt a cikket a barátaiddal, a táncos csoportokban! Ezzel máris kiegyensúlyozottabb és igazságosabb lesz a versengés.

Miért jó?

Te befolyásolhatod Az év legjobb tánctanára díj odaítélését, ezzel új tanítványokat hozhatsz az általad jónak tartott tanároknak.

Aki szeretne elkezdeni egy új táncot, kap egy jó orientációs pontot, hogy merre induljon el. A szöveges értékelések pedig segítenek neki megtalálni azt a tanárt, aki a személyreszabott igényeinek a legjobban megfelel. A célunk az, hogy a tanár vagy tánciskola csili-vili honlapja mellett legyen egyéb tájékozódási pont a tekintetben, hogy mire számíthat a beiratkozó. Így talán elkerülhetők az "Ó, ha már egy évvel ezelőtt itt kezdtem volna ..." kezdetű mondatok.

Hogyan vehetek részt?

Ez nagyon egyszerű. Válaszd ki a menüből a Tánctanárok menüpontot (vagy akár rögtön a táncstílust is). Keresd meg azokat a tanárokat, akinek már jártál az óráján. Kattints a nevükre, és a profiloldalukon értékeld őket a megadott szempontok szerint a 0-100-as skálán. Ha valamit fontosnak tartasz még hozzátenni, írj egy rövid szöveges értékelést is: a tanár és a friss tanulók is nagyon hálásak lesznek érte.

A tánciskolák is versengenek

Tánciskolába leginkább azért járunk, hogy táncolni tanuljunk. Persze egy idő után már a társaság, vagy a szuper légkör miatt is. Éppen ezért egy tánciskola legfontosabb ismérve, hogy milyen tanárokat sikerül beszerveznie. Van-e belső minőségbiztosítás, vagy bárki lehet haveri alapon tanár. Egy-egy új tánc megtanulását gyakran a már megszokott tánciskolában kezdjük, mert jó tapasztalataink vannak "vele". Mármint a tánciskolával. Vajon megalapozott ez a döntésünk? Ki fog derülni, ha a tánciskolákat az ott tanító tánctanárok alapján rangsorba állítjuk. Egy tánciskola akkor vehet részt a versenyben, ha legalább 3 tanára kvalifikálja magát a fenti szempontok alapján. Az eredményt a legjobb tánctanárok kihirdetésével egyidőben adjuk közre.

Kérdésed van? Van még néhány válaszunk!

Hogyan biztosítható, hogy az adott tanárt csak a tanítványai értékeljék?

Erre kötelező regisztráció és az adott tanár/tánciskola együttműködése nélkül nincs lehetőség. Dolgozunk egy olyan megoldáson, ami a jövőben előnyben részesíti a tényleges tanítványok értékelését.

Miért nincs fent XY tanár?

Igyekeztük a legtöbb tanárt felkutatni, de ez szinte lehetetlen. Folyamatosan keressük meg a tánciskolákat, illetve vezetjük át a változásokat. Ha úgy érzed, hogy egy jó tanár kimaradt a listából, kérlek jelezd nekünk, vagy neki.

Nem élezi ki a tánctanári ellentéteket egy ilyen kezdeményezés?

A versenyhelyzet felszíthatja az ellentéteket, de lehetőséget ad a hibáinkból való tanulásra is. Mi abban bízunk, hogy a tánctanárok többsége partnerként tekint majd a kezdeményezésre, és a Táncválasztón lévő értékeléseket elfogadja, mint közösségi véleményt.