Brazil Zouk tánc

A brazil zouk világszerte sok ember szívét hódította meg. Gyakran a szerelem vagy a szenvedély táncaként emlegetik. Határozott, mégis folyékony mozdulataival olyan embereket vonz, akik biztos alapokkal rendelkeznek, és olyan táncot keresnek, amely kihangsúlyozza a partnerek erős kölcsönhatását a közös mozdulatok megalkotásában. 
A zouk-lambadaként is ismert brazil zouk egy érzéki társastánc, melynek gyökerei a lambadától, azaz a tiltott tánctól származnak, és amelyet a francia karib szigeteken népszerűvé vált zouk ritmusokra táncolnak. Mostanában mélyen befolyásolták a klasszikus táncok, a „street dance” és egyéb társas stílusok, mint pl. a forro, a samba vagy a salsa. A zene, amire táncoljuk, szintén alakult a változatos zenei műfajok megjelenésével (hip-hop, R&B, Pop), amelyeknek hasonló ritmikai struktúrája illetve táncolható lírikus komponense van. 

Leginkább a folyékony mozgás és a felsőtest mozdulatai jellemzik, melyek a zoukban oly sajátságos „teátrális” fejmozdulatokban végződnek. Intim, zárt tartásban vezetett mozdulatok, pl. testhullámok és nyitott pozícióból indított helycserék, forgások váltják egymást. Kifejezetten egyediek a döntött tengelyű, döntött fejjel történő forgások. A táncosok gyakran eltérnek a ritmustól, helyet engedve a zenei interpretációnak.  Az eredmény: egy nézők számára gyönyörű, táncosok számára nagyon élvezetes, és kihívásokkal teli tánc.