Böröcz Petra flamenco tánctanár

Mozdulatokkal bármit el lehet mondani. Én leginkább ezen a nyelven szeretek beszélni, ezért gyerekkorom óta táncolok. Balettet, modern táncot, flamencot. A flamencoban benne van mindaz, amiért valaha elkezdtem táncolni. A kontroll és a féktelen szabadság kettőssége, a szikár férfi és a folyékony női energiák egymásba fonódó váltakozása, az együtt rezdülés élménye. A flamenco mélyen tradicionális és mindig „naprakész", magába szívja mindazt, ami őt körülveszi. A táncosban, a zenészben és a nézőben egyaránt az életenergiák legmélyét mozgatja meg, szabadítja fel.

Elkezdeni sosem késő. Tanulni hosszadalmas, de garantáltan izgalmas utazás.

Táncóráimon nagy hangsúlyt fektetek a technikai alapok elsajátítására, valamint a zene és a tánc közötti kapcsolat, illetve párbeszéd megértésére. A flamenco alapélménye az együtt rezdülés, a közösség – és benne az egyén - mágikus erejének megtapasztalása a zenében, a táncban. Szeretném, hogy az óráimon és a tanéveket lezáró élőzenés bemutatókon ezt átéljék azok, akik engem választanak idegenvezetőül ezen az úton.

Az alapokat Zákány Magdolna balettiskolájában sajátítottam el, flamencoval 2008 óta foglalkozom. Sokat tanultam Budapesten Vámos Veronikától, Bajnay Beától, Bucsás Györgyitől, Inhof Katitól és Keck Máriától. Spanyolországi mestereim: La Truco, Nuria Truco, Carmela Greco, Alfonso Losa, Pepa Molina, Yolanda Heredia, Concha Jareno, Inmaculada Ortega, Mercedes Ruíz, Felisa de la Cruz, Marina Claudio, Miguel Canas.

Videók

A Brisa del Aire flamenco formáció tagjaként tradicionális flamenco számokat készítek és táncolok. Koreográfusként izgat a flamenco és a kortárs mozgásformák vegyítése, a tánc és a prózai szöveg együttélése a színpadon. Első ilyen munkám Szabó Imola Julianna felnőtt mesekönyvének, a Kinőtt szívnek táncadaptációja, amelynek részlete volt a 2017-es SzólóDuó Fesztivál nyitó programja, és a vendég-programjába is meghívást kapott.
Táncosként és koreográfusként a Call17 társulat "Kár a tengert emlegetni" című színdarabjában dolgozok. A darab Federico García Lorca Öt év múlva című drámáját dolgozza fel.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 65% - 3 votes
Tudásátadás: 65.67% - 3 votes
Segítőkészség: 63% - 3 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Egyéb, szabadúszó
  • Telefon: +36-30-515-7023
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?