Inhof Katalin (LaKati) flamenco tánctanár

Tánctanulmányait 5 éves korában kezdte, először klasszikus-balettel foglalkozott, majd követte a néptánc, jazz-balett és kortárs tánc. Aktív táncosként színpadi rutinját az Orkesztika Mozdulatszínháznál szerezte. 1996-ban Madridba költözött, és itt kezdett el intenzíven foglalkozni a flamenco tánccal Mercedes León tánctanár személyes támogatásával. 1998-tól Cádiz-ban (Andalúzia) Carmen Corejo- és Carmen Peña iskolájában képezte tovább magát. 2001-től 2003-ig a valenciai Táncművészeti Konzervatórium spanyoltánc szakára járt (Conservatorio Profesional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia, Danza Española). Itt a flamenco táncon kívül más spanyol táncokkal is foglalkozott, "danza estilizada", "escuela bolera" és spanyol néptáncok. Később Sevillába költözött, ahol lehetősége volt együtt dolgozni és fellépni flamenco táncosokkal és zenészekkel. Mesterei a leghíresebb flamenco táncosok és tanárok, többek között: Manolo Marín, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Juana Amaya, Manuel Betanzos, Mercedez Ruiz, Isbel Bayón, Pili Ogalla, Andres Peña, Adela Campallo, Ángel Atienza, Soraya Clavijo. Magyarországon 1997-től tart kezdő és haladó szintű tanfolyamokat, kurzusokat, táborokat. Koreográfiáival és előadásaival sikeres eredményeket ért el Magyarországon és külföldön egyaránt: - első a "Nemzetközi Kortárs Koreográfiai Fesztiválon", Prága - döntős a madridi II. Előadó- és Táncfesztiválon, - első a III. Szóló és Duó Tánc Nemzetközi Fesztiválon, Budapest - nyertese az V. Szóló és Duó Tánc Nemzetközi Fesztiválnak, stb...

  • 1997-ben alapító tagja a "Forasteros Flamenco" együttesnek.
  • 1998-ban megalapította a "La niña de la Caleta" Flamenco Táncszínházat.
  • 2005-ben létrehozta a Kortárs- Flamenco Táncszínház Egyesületet. Rendezője, koreográfusa a "Karizma" és a "Por Lorca" táncszínházi daraboknak, ahol együtt dolgozott az ismert Momi de Cádiz flamenco énekessel a "Ballet Nacional de España" (Nemzeti Spanyol Balett) művészével. 2005-ben megszervezte Budapesten az első magyar Flamenco Fesztivált.
  • 2006-ban bemutatkozott és nagy sikert aratott Spanyolországban a 19. Flamenco Szólótánc és Ének Fesztiválon (Ubrique) és a 10. Flamenco Tánc Fesztiválon (Cádiz).
  • 2007-ben megalapította Sevillában a "La Kati Compañia Flamenca" együttest, spanyol zenészek közreműködésével. Magyarországon először ebben a formációban 2008-ban mutatkoztak be.
  • 2011-ben új csapatával bemutatkozott és nagy sikert aratott Spanyolországban a 22. Flamenco Szólótánc és Ének Fesztiválon (Ubrique) és a 13. Flamenco Tánc Fesztiválon (Cádiz). Előadásaival mindig nagy sikereket ér el, mivel történeteinek elmeséléséhez kifinomult összhangban használja az egyenként is nagyon kifejező kortárs és flamenco táncművészetet, mindig ügyelve arra, hogy a tánc- zene-fényjáték ne öncélú legyen, hanem egy nyelvi többletértéket képviseljen.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 67% - 2 votes
Tudásátadás: 45% - 2 votes
Segítőkészség: 41% - 2 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Egyéb, szabadúszó
  • Telefon: +36 30 824 2390
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?