Különleges stílusú táncok

Brazil szamba

A szamba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezik, azt hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. Elsősorban Rio de Janeiróban és Sao Pauloban terjedt el leginkább. A karneválok elengedhetetlen kelléke a szamba ritmusa.

A brazil szamba egy egyedülálló egyéni és csoportos tánc, amely egyszerre üdítő, és szórakoztató tanulni. Felfrissíti a testet és a lelket!
A brazil szamba javítja a ritmust, testtartást, erőt, kitartást, és az eleganciát. Ez a tánc az egész testet átmozgatja, energetikus, stresszoldó és temperamentumos.

Brazil zouk

A brazil zouk világszerte sok ember szívét hódította meg. Gyakran a szerelem vagy a szenvedély táncaként emlegetik. Határozott, mégis folyékony mozdulataival olyan embereket vonz, akik biztos alapokkal rendelkeznek, és olyan táncot keresnek, amely kihangsúlyozza a partnerek erős kölcsönhatását a közös mozdulatok megalkotásában. 
A zouk-lambadaként is ismert brazil zouk egy érzéki társastánc, melynek gyökerei a lambadától, azaz a tiltott tánctól származnak, és amelyet a francia karib szigeteken népszerűvé vált zouk ritmusokra táncolnak. Mostanában mélyen befolyásolták a klasszikus táncok, a „street dance” és egyéb társas stílusok, mint pl. a forro, a samba vagy a salsa. A zene, amire táncoljuk, szintén alakult a változatos zenei műfajok megjelenésével (hip-hop, R&B, Pop), amelyeknek hasonló ritmikai struktúrája illetve táncolható lírikus komponense van. 

Leginkább a folyékony mozgás és a felsőtest mozdulatai jellemzik, melyek a zoukban oly sajátságos „teátrális” fejmozdulatokban végződnek. Intim, zárt tartásban vezetett mozdulatok, pl. testhullámok és nyitott pozícióból indított helycserék, forgások váltják egymást. Kifejezetten egyediek a döntött tengelyű, döntött fejjel történő forgások. A táncosok gyakran eltérnek a ritmustól, helyet engedve a zenei interpretációnak. 

Az eredmény: egy nézők számára gyönyörű, táncosok számára nagyon élvezetes, és kihívásokkal teli tánc. 

Tahiti tánc

A tahiti tánc órákon a polinéz szigetvilág (elsősorban Tahiti, de mellette Szamoa, Tonga, Tokelau, Cook-szigetek, stb) életvidám, energikus táncait tanuljuk. A tahiti táncnak alapvetően két formája van. Az otea dinamikus dobszólóra bemutatott, rendkívül intenzív és gyors ritmusú tánc. Az aparima során, a Magyarországon jelenleg talán ismertebb hawaii tánchoz hasonlóan, a táncos kecsesen, lassan ringó csípővel és finom kézmozdulatokkal mesél történetet. A kettő gyönyörűen kiegészíti egymást és a táncosokat segíti, hogy mind erejüket, mind nőies finomságukat megtalálják, fejlesszék és ápolják.

A táncnak férfi és női változata is van, a szigeteken gyakran látni közös koreográfiákat is. Jelenleg a mi csapatunk csak a női mozdulatokra, koreográfiákra koncentrál.
A táncoknak elengedhetetlen eleme a zene és a ritmus. A tahiti dobok fergetegesen gyors ritmusainak elsajátításához kitartó gyakorlásra van szükség, de különleges és feltöltő élmény egy ilyen csapat részének lenni. Hatalmas dolog, hogy Európában egyedülállóan a mi csapatunknak van dobosa, aki jelenleg egy zenekar kialakításán dolgozik, hogy élő ritmusokkal tegyük gyakorlásainkat és fellépéseinket még energikusabbá.

UGRÁS A LEGJOBB TANÁROKHOZ

Kipróbálnád a különleges stílusokat?

UGRÁS A LEGJOBB TANÁROKHOZ