Zsoldos Gábor és Szalontai Kata rock and roll és boogie-woogie tánctanárok

Szalontai Kata

Latin amerikai és standard táncokból 8 és fél éve versenyzik ugyanazzal a táncpárjával Tímár Attilával, akire 9 éve talált rá. Közös karrierjük alatt számos versenyen, többször is a dobogó legfelső fokára állhattak. Jelenleg A osztályban, nemzetközi színtéren is aktívan versenyeznek. A boogie-woogie, a rock and roll és a salsa műfajokat 11 évvel ezelőtt kezdte el űzni és a latin és standard táncokon túl, azóta is magas szinten képzi magát ezekben a műfajokban is. A Külkereskedelmi Főiskolán 6 éve végzett közgazdászként, majd azt követően egyetemi diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen Nemzetközi Kapcsolatok szakon. Angolul folyékonyan beszél, így táncóráiba bátran bekapcsolódhatnak táncolni vágyó külföldi vendégeink is.
Kiváló szakmai tapasztalatát garantálja az is, hogy nemrégiben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Testnevelési Főiskola közös szervezésében meghirdetett képzést kiváló eredménnyel végezte el táncsport szakágban és szerzett sportedzői bizonyítványt.
Évek óta nemzetközi színtéren is rendszeresen képviseli Magyarország színeit a versenytáncban és kerül egyre előrébb a több ezer párost felvonultató erős nemzetközi mezőnyben. Mindig mosolygós és lendületes. Kirobbanó energiája mindenkire ráragad, amint belép a táncórájára. Tánc iránti szeretetét, és a tánc általi örömöt garantáltam mindenki számára át tudja adni mindig vidám, felszabadult óráin. Eddigi versenytáncos pályafutása alatt mintegy 30 kupát, hozzávetőlegesen 40 érmet gyűjtött össze. Számos dobogós és döntős eredménye mellett az egyik legbüszkébb Budapest Bajnoki címére, Országos Bajnokságokon elért dobogós helyezésire, a Magyar 10tánc Ranglistán elért 8. helyezésére, valamint az utóbbi években nemzetközi mezőnyökben elért többszöri középdöntős helyezéseire. A vidám, lendületes boogie-woogie és rock and roll valamint salsa táncórákat együtt tartják férjével, Zsoldos Gáborral, akivel immár 10 évvel ezelőtt közös szerelmük, a tánc révén ismerkedtek meg.

Zsoldos Gábor

18 éves koromban, a gimnázium befejezése után kezdtem táncolni, mert nagyon megtetszett a szalagavatókon betanult táncok hangulata és zenéi. A Műszaki Egyetem elvégzése alatt a sok tanulás miatt sajnos nem tudtam különösen nagy figyelmet fordítani a táncra, éveken keresztül csak heti 1-2x jártam a különböző tánciskolák különböző tanfolyamaira más és más táncpartnerekkel. Majd a diploma megszerzése után elkezdtem komolyan érdeklődni a versenyzés iránt. Először a versenytáncok közül az 5 standard táncra fektettünk hangsúlyt akkori táncpartneremmel nem is kevés sikerrel, hiszen a számos megnyert klubközi verseny mellett Budapest Bajnokok, majd Országos Bajnokidobogósok lettünk a kategóriánkban. Következő táncpartneremmel a standard táncokat folytatva a latin táncokat is elkezdtük művelni, ami kétszer annyi gyakorlást és odafigyelést igényelt a korábbiakhoz képest. A sikerek ezúttal sem maradtak el. A számtalan klubközi verseny dobogós helyezései mellett latin és standard kategóriában is Országos Bajnoki dobogósok és/vagy döntősök lettünk. Egy újabb párváltás után mostani táncpartneremmel Varga Klaudiával már főleg a latin táncokra helyezzük a hangsúlyt. Kovács László és Kelemen Erika segítségével, valamint a sok gyakorlás és a megszerzett tapasztalatok eredményeként 2011-ben az Országos Bajnokságokon kétszer is felállhattunk a dobogó legfelső fokára két különböző (tíztánc és latin) kategóriában. Azt hiszem, erre a két helyezésre egész életemben büszke lehetek. Ennyi év aktív versenyzés után elmondhatom, hogy a tánc olyan, mint a drog: függőséget okoz. Jelenleg is aktívan készülünk és járunk versenyekre, igyekszünk hetente legalább 4x időt szakítani a gyakorlásra. A versenytáncokon kívül mindig is nagy figyelmet szenteltem a különböző táncos szórakozóhelyeken népszerű salsa, rock and roll, boogie-woogie és west coast swing táncokra is, ezért sokszor vettem részt ilyen irányú tanfolyamokon és tovább képzéseken is. De ne is szaporítsuk tovább a szót, inkább gyere el Te is a jó hangulatú és vidám táncóráinkra, melyeket legtöbbször feleségemmel, Szalontai Katával együtt tartunk. Itt kellemes, könnyed légkörben tanulhatod meg ezt a két bulitáncot tőlünk, és szerezhetsz magabiztos tudást, amivel fiúként bátran felkérheted a legcsinosabb lányokat is, illetve lányként többé nem kell félénken visszautasítanod egyetlen felkérést sem.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 33.5% - 2 votes
Tudásátadás: 35% - 2 votes
Segítőkészség: 38% - 2 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Táncláz
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?