Veres Endre és Csonka Eszter salsa tánctanárok

Veres Endre

Imádok táncolni! Bárhol, bármikor képes vagyok elkezdeni táncolni, élvezni a társaságot, a jó hangulatot a haverokkal. Ez világossá vált már egész fiatal koromban, amikor Budapest felkapott helyein az egyetemi klubokban, a várban, a Váci utcában, vagy Óbudán egész éjszaka a parkettet koptattuk az épp aktuális stílus hevében. Felejthetetlen éjszakák voltak! Ez alatt folyamatosan ismerkedtem és voltam rajongója a különböző zenei stílusoknak, melyek hatással voltak nem csak a táncomra, rám is, hogy a latin zenén kívül említsek párat: disco, funky, soul, break, newwave, pop, techno, trance és még sorolhatnám. Aminek nem tudtam ellenállni az a break volt, amit akkoriban mindenki saját maga tanult és gyakorolt a lépcsőházakban és az aluljárókban. Én is így kezdtem. Csapatunkkal legfőképp amerikai zenékre mutattuk meg az utcákon, hogy mit is tudunk. Nagyon élveztem, ahogy ez a többitől teljesen eltérő mozgásforma felszabadít. Azt gondolom, hogy sokat profitáltam belőle, a mai napig nagyon jó alapot és kitekintést jelentenek a break mozdulatok.  Ahogy látjátok, mindig is nyitott voltam a különböző táncstílusok felé, kerestem a fejlődési lehetőséget. A következő állomás a standard és latin társastánc világa volt. Nem idegen a tartás vagy az egyes lépéskombinációk a keringőből, cha-chaból, vagy a pasodobléból, amit bármikor elő tudok húzni, legyen az esküvő, party vagy egy jó kis fúzió, akár a kubai salsával. A társastáncos időszaknak szintén rengeteget köszönhetek, hiszen pontos alapokat, stílust és a megfelelő koordinációs készséget sikerült elsajátítanom. Már felnőttebb fejjel, 8 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a karibi táncok világával, kezdve a kubai salsával. Sok ismert salsa iskolában megfordultam, igyekeztem gyarapítani tudásom. Táncoltam különböző fellépő csoportokban is. Jelenleg külföldi és hazai fesztiválokon igyekszem tovább csiszolni tudásomat, legyen az kubai salsa vagy egy más stílus, mint az LA salsa, bachata vagy akár a kizomba.

Csonka Eszter

Lassan 8 éve, hogy édesanyám tinédzserként beíratott az első salsa órámra. Persze előtte is táncoltam (aerobic, modern tánc, hip-hop), de addig egy stílus sem fogott meg annyira, mint a kubai salsa. A Salsa Picante felbomlása után, igyekeztem végig járni a budapesti tánciskolákat, hogy sokféle szemszögből megtapasztalhassam azt, amit már ismertem, vagy ellessem, amit akkor még nem tudtam. Eközben persze ismerkedtem más stílusokkal, mint a vonalas salsa, a bachata és a zouk. Három évvel ezelőtt egy buliban találkoztam Katona Péterrel, akivel két évig tréningeltünk és tanítottunk kubai salsát, valamint egyengettük a Cha Chiki Salsa útját, akkor még nagyrészt a XVII. kerületben. Ezt a munkát igyekszünk most Endrével továbbvinni. Ami a bachatat illeti szintén három évvel ezelőtt kezdtem el vele komolyabban foglalkozni, amikor is a londoni nyelvtanuló utam táncos továbbképzésbe torkollott. Ekkor ismertem meg Balitot és Violát, az All Stars Fesztivál két főszervezőjét, akik gyakorlatilag az akkor létező összes bachata kurzust és bulit kipróbáltatták velem. Persze továbbra is igyekszem képezni magam. Jelenleg a kortárstánc művészetével ismerkedem.  Civilben egyébként andragógus hallgató vagyok, a tanulmányaim nagyrészt a felnőttoktatásra hegyeződnek ki, így mindez nagyban befolyásolja a tanításról való elképzeléseimet. Számomra egy táncoktatónak sokkal többnek kell lennie, annál, hogy valaki a tükörrel szemben mesteri precizitással mutogatja a lépéseket. Mindemellett egy tanár számomra egyfajta partner, amely igyekszik végig kísérni és segíteni a felnőtt avagy a fiatal felnőtt egyéni fejlődését.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 80% - 2 votes
Tudásátadás: 80% - 2 votes
Segítőkészség: 73% - 3 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Budapest Pláza Tánciskola
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?