West Coast Swing tánc

A west coast swing az Egyesült Államok nyugati partvidékének kedvenc páros tánca, Kalifornia államban a legnépszerűbb, de ma már elterjedt Európában és más földrészeken is. Kialakulásakor kezdetben swingre táncolták a '40-es években, később azonban az új zenei hullámokhoz alkalmazkodva még népszerűbbé vált. Blues, rhythm and blues, pop, disco, funky sőt cha-cha-cha zenére is táncolják - lévén ezeknek a felépítése (8 ütem stb.) nagyon hasonló.

Alapvetően a különböző swing táncokhoz (elsősorban lindy hop, boogie-woogie) áll közel, de az idők során nagyon sok elemet átvett a latin táncokból is. Improvizációs tánc, de versenyeken létezik külön koreográfia bemutatása is (az ún. showcase és classic kategóriákban).

A West Coast Swing (WCS) olyan páros tánc, amely a gyökereit megtartva, mindig a legutolsó zenei irányzatokat követi. Indult a korai Swing és Bluesból, innen a Rock'n'roll-on keresztül a discon át a mai Funky, Rock, Pop, R'n'B, Latin, Rap vagy Hip-hop irányzatok befolyásolták fejlődését. Széles zenei palettája miatt gyakorlatilag bármilyen zenére lehet táncolni, pont ebből fakad népszerűsége. Mindegy milyen zenét szeretsz, ha a WCS-t ismered, tudsz rá táncolni.

UGRÁS A LEGJOBB TANÁROKHOZ

Kipróbálnád a west coast swinget?

UGRÁS A LEGJOBB TANÁROKHOZ