Székely Bálint west coast swing tánctanár

A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek, változatos sportágakat gyakoroltam (futás, kosárlabda, asztalitenisz) egészen felnőtt koromig, fiatal felnőttként pedig számos harcművészetben is elmélyültem.

Intenzív művészeti tanulmányaimat a gimnáziumban kezdtem klasszikus zongorán és gitáron, illetve a színpadi és utcai színészet berkein belül. Később jazzkonzervatóriumban tanultam – egy vállalkozás, amely még jobban elmélyítette és kiszélesítette a zene iránt érzett szeretetemet és csodálatomat.

A West Coast Swinggel (WCS) először egyetemi éveim alatt találkoztam: szerelem volt első látásra! Úgy éreztem, mintha korábbi szenvedélyeim csupán darabjai lettek volna egy nagyobb kirakósnak, és apránként kezdett összeállni a kép. Ebben a műfajban találkozott a mozgás, a színház és a zene világa, termékeny táptalajt biztosítva a partneri együttműködésnek és az egyéniség kibontakozásának egyaránt. Pár hónapon belül már napi szinten gyakoroltam, egyetlen rendezvényt sem hagytam ki. El sem tudtam volna képzelni az életemet WCS nélkül.

Eközben – tágítván a horizontot – számos egyéb tánccal is megismerkedtem, többek között electric boogie-val, hip-hoppal, kortárs tánccal, blues-al, latin táncokkal, de időm nagy részét továbbra is első szerelmemnek, a WCS-nek szentelem.

2011 óta tanítok tanfolyamokon, intenzív hazai és külföldi műhelyeken és magánórákon. Számos első helyezést értem el magyarországi 'open' kategóriájú versenyeken, a hivatalos nemzetközi pontszerző rendszerben pedig jelenleg 'advanced' kategóriában versenyzek, illetve gyakran járok külföldre, hogy tovább tanulhassak a világ legjobb táncosaitól.

Tánctanár értékelése

Hangulat: 86.67% - 3 votes
Tudásátadás: 86.67% - 3 votes
Segítőkészség: 86.67% - 3 votes

Értékelj Te is a csillagokra kattintva!

További információk

  • Tánciskola: Oktogon Tánc Centrum
  • Telefon: +36-30-928-0023
  • E-mail cím:
  • Városok: Budapest

Új szöveges értékelés

Kérlek, mondd el tapasztalataid a fenti tanárokról. Milyen órát tartanak, felkészültség, hangulat ,,, ? Ajánlanád-e másoknak, ha igen, miért, ha nem, miért nem?