Céljaink

A fő célunk a tánctanulás illetve maguk a táncok népszerűsítése. A Táncválasztóval elsősorban a kezdő tánctanulókat szeretnénk támogatni, a mindenkiben felmerülő kezdeti kérdések, dilemmák megválaszolásával. A honlap szolgáltatásait (lásd később) úgy alakítottuk ki, hogy a táncok iránti érdeklődésből minél egyszerűbben, minél kisebb kockázattal megszülessen az első nagyon pozitív táncélmény. Reméljük, hogy ez a pozitív kezdés, az első táncórák jó benyomásai aztán később egy hosszú táncos "karrier"-ben teljesednek ki.

A honlap keletkezése

A Táncválasztó 2014-ben készült el első formájában, hogy megválaszolja a kérdést: vajon a közösségi szavazatok korrelálnak-e a valós tapasztalatainkkal? A tesztként kijelölt 3 táncstílus esetén arra a következtetésre jutottunk, hogy igen. A közösség által leadott szavazatok kialakította tánctanári sorrend megegyezett a szakmai szempontok alapján kialakított rangsorunkkal. Ezt látva úgy határoztunk, hogy kibővítjük és népszerűsítjük a honlapot annak érdekében, hogy a kezdő tánctanulók segítségére legyen. 2016-ban jutottunk el oda, hogy a Táncválasztó Csapat összeállt, és felfrissítette a honlap kinézetét. 2023-ban újabb mérföldkőhöz értünk. A COVID járvány miatt sok partnerünk hagyta abba a tánctanítást, így nekünk is szűkítenünk kellett a szolgáltásaink körét. Átálltunk egy új honlapmotorra, és bevezettük a kártyás fizetés lehetőségét. Jelenleg itt tartunk, és folyamatosan bővítjük a tánctanárok körét.

Szolgáltatásaink

A itt nyújtott szolgáltatásokat egy könnyen követhető vezérfonálra fűztük fel, amely az érdeklődőhöz passzoló táncstílus kiválasztásától az első (szuper) táncórájáig tart.

Tesztek

Amikor még csak szimpatizálunk a tánctanulás gondolatával, gyakran nincs konkrét elképzelésünk a megtanulandó táncstílust illetően. Az összes táncot átböngészni talán kicsit körülményes lenne az elején, így összeállítottunk két egyszerű tesztet, amelyek segítenek leszűkíteni a kört.

Néhány egyszerű ismérv alapján fastruktúrába rendezi a táncstílusokat, így 5-7 feleletválasztós kérdés megválaszolásával már el is juthatsz a hozzád illő táncstílushoz.Ha 1-2 helyen bizonytalan vagy, próbáld ki a másik választ, és egy újabb tánchoz juthatsz a végén. Kitöltési idő: 2 perc.

A hozzád illő tánc megtalálásában segít a neked tetsző zene illetve zenék azonosítása is. Zenei tesztünkben 24 tánczenét válogattunk össze, melyekből mind 30 másodpercet hallgathatsz meg. Ezután értékelheted a zenéket, hogy mennyire állnak közel hozzád. A Táncválasztó a zenei preferenciáid alapján ajánl egy vagy több táncot is, amik valószínűleg tetszenének neked. Kitöltési idő: 12 perc.

A tesztek végén mindig találsz egy hivatkozást, mely az ajánlott tánc leírásához és az aktuális tanfolyamokhoz visz. Ha a leírás alapján is tetszik a tánc, máris böngészhetsz a kezdő tanfolyamok között.

Tanfolyamok értékelése

Jelenleg a tánctanulás elején a legnehezebb kérdés: hol tanuljak táncolni? Kik a legjobb tánctanárok az adott stílusban? Melyik a legjobb tánciskola? Ezen kérdések megválaszolásához vezettük meg az egyes tanfolyamok (implicit módon a tánctanárok) értékelését.

Meggyőződésünk szerint ugyanis nem jó tánciskolát kell választani, hanem jó tánctanárokat. A tánctanár az, ki igazán élvezetessé teszi az órát, aki türelmes, szemléletesen magyaráz, jó hangulatot teremt, és így tovább.

Tanfolyamgyűjtemény

A Tanfolyamok alatt található a Táncválasztó egyedülálló szolgáltatása. Az összes táncstílusból összegyűjtjük a rövidesen induló kezdő tanfolyamokat. Tehát nem kell többé hosszan kutakodni az interneten aktuális tanfolyaminformációk után: minden megvan egyben, frissen, könnyen átláthatóan. A tánctanfolyamok listáját folyamatosan aktualizáljuk, és egy induló tánctanfolyamból csak azokat az alkalmakat vesszük fel, amikor még nulla tánctudással be lehet csatlakozni. Kedden vagy csütörtökön érnél rá táncolni, vagy épp csak a hétvégék szabadok? A Táncválasztó egyedi szűrési feltételeivel rögtön rátalálhatsz a lehetséges tanfolyamokra, még akár a héten el is kezdheted. Ehhez az online foglalási rendszerünket állítottuk hadrendbe, hogy a kiszemelt tanfolyamra rögtön jelentkezhess is. Fizetetsz akár helyben, a tánciskolában., vagy megválthatod a bérleted előre, online is.